Buradasınız

e-Tebligat

e-Tebligat

E-Tebligat Sistemine Başvurmak Zorunda mıyım?

Gelir vergisi mükelleflerinden ticari, zirai ve mesleki yönden kazanç elde edenler, 01.04.2016 tarihine kadar bildirimde bulunarak elektronik tebligat sistemini kullanmaya başlamaları gerekmektedir. Fakat kazançları basit usulde tespit edilenler, gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçiler ile diğer vergisel yükümlülükleri bulunan mükelleflerimiz ise sisteme gönüllü olarak başvurabilirler.

E-Tebligat Sistemine Nasıl Başvurabilirim?

Gerçek kişiler Gelir İdaresi Başkanlığı’nın https://intvrg.gib.gov.tr internet adresine girerek;

  • İnternet vergi dairesi şifresi olanlar “kullanıcı girişi” ekranından kullanıcı kodu, parola ve şifresi ile,
  •  İnternet vergi dairesi şifresi olmayanlar ise “TC Kimlik No ile Giriş” ekranından kimlik doğrulaması ile,

E-Tebligat sistemine başvurabilirler.

Ayrıca gerçek kişiler, kağıt ortamında doldurdukları Elektronik Tebligat Talep Bildirimi ile bizzat vergi dairesine giderek başvuruda bulunabilirler.

01.04.2016 Tarihinden İtibaren İşe Başlayanlar Sisteme Ne zaman Başvurabilir?

E- Tebligat uygulamasının zorunluluğunun başlayacağı 01.04.2016 tarihinden sonra mükellefiyet tesis ettiren gelir vergisi mükellefleri, mükellefiyet tesisi sırasında Elektronik Tebligat Talep Bildiriminde bulunmaları  gerekmektedir.

İnternet Vergi Dairesi Şifresi Edinmem Gerekli midir?

Elektronik Tebligat Talep Bildirimi ile vergi dairesine bildirimde bulunan mükelleflere, müracaatı anında internet vergi dairesi şifresi yok ise sistemden üretilen internet vergi dairesi şifresi verilir.

İnternet vergi dairesini kullanarak elektronik ortamda bildirimde bulunan mükelleflerimize ayrıca internet vergi dairesi şifresi verilmeyecek olup mevcut kullanıcı şifresiyle E-Tebligat sistemine giriş yapabilir.

Sistemden Tebliğ Edilen Belgelere Nasıl Ulaşabilirim?

Mükelleflerimiz https://intvrg.gib.gov.tr adresinden sisteme giriş yaparak Elektronik Tebligat adreslerine gönderilen belgeleri görüntüleyebilir, kendisine hangi tarihte tebliğ edildiğini görebilir ve belgenin çıktısını alabilirler.

E-Tebligat uygulamasına, 01.04.2016 tarihinden önce kullanmak için bildirimde bulunan mükelleflerimiz, 1 Ekim 2015 tarihi itibariyle E-Tebligat sistemini kullanabilir. 

Türkçe